Domofon.

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 820
Rejestracja: wt, 20 września 2011, 00:14
Lokalizacja: Kraków

Domofon.

Post autor: tedikruk111 »

Witam.
Jest potrzeba "odcięcia"domofonu. Wyłącznik natynkowy 1/2 pozycyjny. Na którym przewodzie taki zastosować aby nie
zakłócić pracy całego systemu. Tylko taki sposób jest dostępny na chwilę obecną.
Pozdrawiam
tedi.

Janusz
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 808
Rejestracja: wt, 8 listopada 2005, 15:36
Lokalizacja: Bytom

Re: Domofon.

Post autor: Janusz »

Ale jaki to domofon? Dwu, cztero, sześcioprzewodowy? I co trzeba odciąć?
785mm

Awatar użytkownika
janusz rafalski
250...374 postów
250...374 postów
Posty: 342
Rejestracja: ndz, 17 marca 2013, 15:57
Lokalizacja: Warszawa

Re: Domofon.

Post autor: janusz rafalski »

Mam od dawna wyłączanie domofonu/centrala cyfrowa/Dochodzi linia dwu-przewodowa.Ponieważ mieszkam na parterze,to bywały dzwonki w nocy bym otworzył drzwi.Wyłączam jeden przewód z linii wyłącznikiem hebelkowym mini przykręconym do boku domofonu.Żadnych zakłóceń to nie wnosi.

Awatar użytkownika
Szrot majster
250...374 postów
250...374 postów
Posty: 361
Rejestracja: śr, 12 listopada 2003, 15:57
Lokalizacja: Dolna Grupa(wioska)

Re: Domofon.

Post autor: Szrot majster »

Witam!
Odetnij sam sygnalizator akustyczny, nie będzie piszczał i centrala będzie "widziała" brak zmian, jakby było tak jak poprzednio

tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 820
Rejestracja: wt, 20 września 2011, 00:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Domofon.

Post autor: tedikruk111 »

Witam
Jest 5 przewodów. Do pikacza bez demolki się nie dostanę. Najgorzej że z zabytkowego telefonu nie mogę kopiować fotek.
Pozdrawiam
tedi.

tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 820
Rejestracja: wt, 20 września 2011, 00:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Domofon.

Post autor: tedikruk111 »

To znowu ja
Znalazłem takie coś https://www.google.com/search?q=domofon ... pX52oGprAM .
Chyba kolory będą się zgadzać.
Kiedyś wstawię żarówkę 12V na tryb nocny.

Janusz
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 808
Rejestracja: wt, 8 listopada 2005, 15:36
Lokalizacja: Bytom

Re: Domofon.

Post autor: Janusz »

Należy wyłącznik włączyć w szereg z zaciskiem CA lub nr 1. Jeżeli żarówka, to tylko telefoniczna.
785mm

ODPOWIEDZ