Elektrit Presto

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2730
Rejestracja: czw, 2 października 2008, 09:48
Lokalizacja: Kraków

Elektrit Presto

Post autor: zagore1 » śr, 7 stycznia 2015, 09:44

Czy ktoś z Kolegów ma ( lub może zrobić) wyraźne zdjęcie tylnej ścianki Elektrita Presto? Potrzebuję zrobić " ersatz ". Potrzebował bym też wymiary tej ścianki i wielkość otworów...
Pozdrawiam
Janusz
Ludzie dzielą się na tych co posiadają RADMORA 5102 i tych co chcą go posiadać :-)

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2730
Rejestracja: czw, 2 października 2008, 09:48
Lokalizacja: Kraków

Re: Elektrit Presto

Post autor: zagore1 » sob, 31 stycznia 2015, 12:28

zagore1 pisze:Czy ktoś z Kolegów ma ( lub może zrobić) wyraźne zdjęcie tylnej ścianki Elektrita Presto? Potrzebuję zrobić " ersatz ". Potrzebował bym też wymiary tej ścianki i wielkość otworów...
Pozdrawiam
Janusz
Potrzebowałbym zdjęcia lub rysunku dolnej ścianki ( zaślepki) Elektrita Presto.
Może któryś z Kolegów dysponuje takowym zdjęciem?
Ludzie dzielą się na tych co posiadają RADMORA 5102 i tych co chcą go posiadać :-)

Kawa T
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 460
Rejestracja: sob, 25 lutego 2006, 12:07
Lokalizacja: Rumia

Re: Elektrit Presto

Post autor: Kawa T » sob, 31 stycznia 2015, 13:09

Witaj.
Czy ja Już Tobie nie wysyłałem zdjęć i wymiarów tylnej ścianki?
Jeżeli nie to podaj pocztę bo zdjęcia są zbyt duże aby tu zamieścić.
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2730
Rejestracja: czw, 2 października 2008, 09:48
Lokalizacja: Kraków

Re: Elektrit Presto

Post autor: zagore1 » sob, 31 stycznia 2015, 14:55

Kawa T pisze:Witaj.
Czy ja Już Tobie nie wysyłałem zdjęć i wymiarów tylnej ścianki?
Jeżeli nie to podaj pocztę bo zdjęcia są zbyt duże aby tu zamieścić.
Pozdrawiam
Tadeusz
Witam Kolegę :-)
Tylnej tak, ale teraz chcę dorobić tę dolną....
Ludzie dzielą się na tych co posiadają RADMORA 5102 i tych co chcą go posiadać :-)

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2730
Rejestracja: czw, 2 października 2008, 09:48
Lokalizacja: Kraków

Re: Elektrit Presto

Post autor: zagore1 » sob, 29 grudnia 2018, 17:29

zagore1 pisze:
sob, 31 stycznia 2015, 14:55
Kawa T pisze:Witaj.
Czy ja Już Tobie nie wysyłałem zdjęć i wymiarów tylnej ścianki?
Jeżeli nie to podaj pocztę bo zdjęcia są zbyt duże aby tu zamieścić.
Pozdrawiam
Tadeusz
Witam Kolegę :-)
Tylnej tak, ale teraz chcę dorobić tę dolną....
Ponawiam prośbę... Czy ktoś dysponuje zdjęciem dolnej ścianki Elektrita Pesto? Interesuje mnie, czy jest w niej otwór i w jakim miejscu..
Ludzie dzielą się na tych co posiadają RADMORA 5102 i tych co chcą go posiadać :-)


barto_s
250...374 postów
250...374 postów
Posty: 254
Rejestracja: wt, 26 lipca 2016, 20:58
Lokalizacja: Wrocław Siechnice

Re: Elektrit Presto

Post autor: barto_s » sob, 29 grudnia 2018, 19:01

Rysunek tylnej ścianki ktoś posiada?

Awatar użytkownika
Mirabelka
250...374 postów
250...374 postów
Posty: 282
Rejestracja: sob, 16 stycznia 2016, 22:46
Kontakt:

Re: Elektrit Presto

Post autor: Mirabelka » sob, 29 grudnia 2018, 20:35

Ponawiam prośbę... Czy ktoś dysponuje zdjęciem dolnej ścianki Elektrita Pesto? Interesuje mnie, czy jest w niej otwór i w jakim miejscu..
Nie chcę się mądrzyć, ale jeśli dolna to chyba zaślepka nie ścianka?

U mnie ma takie wymiary:
presto.jpg

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2730
Rejestracja: czw, 2 października 2008, 09:48
Lokalizacja: Kraków

Re: Elektrit Presto

Post autor: zagore1 » sob, 29 grudnia 2018, 20:46

Mirabelka pisze:
sob, 29 grudnia 2018, 20:35
Ponawiam prośbę... Czy ktoś dysponuje zdjęciem dolnej ścianki Elektrita Pesto? Interesuje mnie, czy jest w niej otwór i w jakim miejscu..
Nie chcę się mądrzyć, ale jeśli dolna to chyba zaślepka nie ścianka?

U mnie ma takie wymiary:

presto.jpg
Kak zwał tak zwał. Bardzo dziękuję :-)
Ludzie dzielą się na tych co posiadają RADMORA 5102 i tych co chcą go posiadać :-)

jedrzeej
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 238
Rejestracja: śr, 4 stycznia 2012, 15:24
Lokalizacja: Leszno wlkp.

Re: Elektrit Presto

Post autor: jedrzeej » sob, 29 grudnia 2018, 22:03

Mirabelka pisze:
sob, 29 grudnia 2018, 20:35
Ponawiam prośbę... Czy ktoś dysponuje zdjęciem dolnej ścianki Elektrita Pesto? Interesuje mnie, czy jest w niej otwór i w jakim miejscu..
Nie chcę się mądrzyć, ale jeśli dolna to chyba zaślepka nie ścianka?

U mnie ma takie wymiary:

presto.jpg
Ja również dziękuję bardzo, właśnie tego mi brakowało :-)
ps. zawsze spotykałem się z określeniem jako " dolna ścianka " a i jeszcze jedno czy ma kolega może zdjęcie Presto od spodu wraz z tą ścianką bo nigdzie w necie nie znalazłem
ZAPRASZAM do oglądania - http://www.youtube.com/watch?v=4kp5YHW5AhI
Poszukuję:

jedrzeej
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 238
Rejestracja: śr, 4 stycznia 2012, 15:24
Lokalizacja: Leszno wlkp.

Re: Elektrit Presto

Post autor: jedrzeej » śr, 2 stycznia 2019, 18:23

Zacząłem renowację mojego PRESTO o numerze seryjnym 68574. Rozbierając go zauważyłem że wewnątrz obudowy jest wybite RIVAL i nie a bardzo wiem co to oznacza. Może ktoś z kolegów coś wie ?
Załączniki
IMG_0744.JPG
ZAPRASZAM do oglądania - http://www.youtube.com/watch?v=4kp5YHW5AhI
Poszukuję:

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2730
Rejestracja: czw, 2 października 2008, 09:48
Lokalizacja: Kraków

Re: Elektrit Presto

Post autor: zagore1 » czw, 3 stycznia 2019, 10:17

jedrzeej pisze:
śr, 2 stycznia 2019, 18:23
Zacząłem renowację mojego PRESTO o numerze seryjnym 68574. Rozbierając go zauważyłem że wewnątrz obudowy jest wybite RIVAL i nie a bardzo wiem co to oznacza. Może ktoś z kolegów coś wie ?
:-)
viewtopic.php?f=11&t=20126&p=349867&hilit=Rival#p349867
Ludzie dzielą się na tych co posiadają RADMORA 5102 i tych co chcą go posiadać :-)

jedrzeej
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 238
Rejestracja: śr, 4 stycznia 2012, 15:24
Lokalizacja: Leszno wlkp.

Re: Elektrit Presto

Post autor: jedrzeej » czw, 24 stycznia 2019, 15:42

Jedna sprawa cały czas mnie zastanawia odnośnie dolnej ścianki mianowicie. Kolega Mirabelka podał wymiary no i dokładnie tak dociąłem. Następnie znalazłem zdjęcie w internecie, które pokazuje że ta ścianka jest tam trochę mniejsza. Hmm no i jak powinno być ??
Załączniki
moje.jpg
nowa dorobiona
z internetu.jpg
znalezione w internecie
ZAPRASZAM do oglądania - http://www.youtube.com/watch?v=4kp5YHW5AhI
Poszukuję:

Awatar użytkownika
Witek
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 557
Rejestracja: wt, 23 listopada 2004, 23:19
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Elektrit Presto

Post autor: Witek » pt, 25 stycznia 2019, 15:51

U mnie jest wąska, oryginalna, z tektury.
Załączniki
Presto.jpg

jedrzeej
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 238
Rejestracja: śr, 4 stycznia 2012, 15:24
Lokalizacja: Leszno wlkp.

Re: Elektrit Presto

Post autor: jedrzeej » sob, 26 stycznia 2019, 06:53

Witek pisze:
pt, 25 stycznia 2019, 15:51
U mnie jest wąska, oryginalna, z tektury.
A czy mógłby kolega podać wymiary ?
ZAPRASZAM do oglądania - http://www.youtube.com/watch?v=4kp5YHW5AhI
Poszukuję:

Awatar użytkownika
Witek
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 557
Rejestracja: wt, 23 listopada 2004, 23:19
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Elektrit Presto

Post autor: Witek » pn, 28 stycznia 2019, 11:43

Jasne, proszę.
Załączniki
presto.jpg

ODPOWIEDZ