Telefunken Magnat

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

merk1
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 492
Rejestracja: wt, 19 października 2004, 08:35
Lokalizacja: Kraków

Telefunken Magnat

Post autor: merk1 » sob, 13 października 2012, 18:31

Witam !
Stałem sie posiadaczem w/w radyjka i mam prośbe do posiadaczy tego radyjka-mógłbym prosic o foto środka radyjka?
chodzi mi o oryginalny kondesator filtru zasilacza i jak wyglada trafo sieciowe.No i moze jak kto ma , to foto spodu chassis.
Pozdrawiam
KS....

merk1
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 492
Rejestracja: wt, 19 października 2004, 08:35
Lokalizacja: Kraków

Re: Telefunken Magnat

Post autor: merk1 » pn, 22 października 2012, 17:03

Witam
A czy ktos by sie podjął dorobic scianke tylnią do tego radyjka ??
Pozdrawiam
KS....

merk1
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 492
Rejestracja: wt, 19 października 2004, 08:35
Lokalizacja: Kraków

Re: Telefunken Magnat

Post autor: merk1 » ndz, 2 grudnia 2012, 17:05

Czyżbym tylko ja w III RP posiadał to radyjko ?? Nikt nie pomoże ??
pozdr
KS....

merk1
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 492
Rejestracja: wt, 19 października 2004, 08:35
Lokalizacja: Kraków

Re: Telefunken Magnat

Post autor: merk1 » wt, 4 grudnia 2012, 14:37

Witam
Zacząłem odnawiac Telefunkena Magnata , tzn posiłkując sie schematem z Fonaru zacząłem poprawiac połączenia gdyz było soro braków.Porównując schemat z "naturą" znalazłem dość duze nieścisłości.Prosiłbym bardziej doswiadczonych kolegów o weryfikacje moich poprawek które zaznaczyłem na czerwono.
pozdrawiam
Załączniki
tfk.JPG
KS....

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Posty: 9767
Rejestracja: wt, 12 sierpnia 2003, 09:14
Lokalizacja: Otwock
Kontakt:

Re: Telefunken Magnat

Post autor: tszczesn » pt, 7 grudnia 2012, 10:11

merk1 pisze:Witam
Zacząłem odnawiac Telefunkena Magnata , tzn posiłkując sie schematem z Fonaru zacząłem poprawiac połączenia gdyz było soro braków.Porównując schemat z "naturą" znalazłem dość duze nieścisłości.Prosiłbym bardziej doswiadczonych kolegów o weryfikacje moich poprawek które zaznaczyłem na czerwono.
pozdrawiam
Przypomnij mi się w przyszłym tygdoniu, to go poprawię. Schemat jest mój, faktycznie jest tam kilka głupot, aż dziw, że nie zauważyłem przy rysowaniu.


Awatar użytkownika
Mirabelka
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 232
Rejestracja: sob, 16 stycznia 2016, 22:46
Kontakt:

Re: Telefunken Magnat

Post autor: Mirabelka » wt, 16 kwietnia 2019, 09:09

Dla obecnych i przyszłych posiadaczy odbiornika Telefunken Magnat CZ wrzucam link. Strona dotycząca uruchomienia i przeróbki tego radia. Może coś pomóc przy naprawie. Bardzo szczegółowy schemat ze wszystkimi potrzebnymi opisami. Jeśli jeszcze ktoś do tej strony nie dotarł to może się przydać.

http://radio-roehren-etc.de/index.php/e ... d-redesign

ODPOWIEDZ