Philips 4-38a

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

kogigogi
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 722
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Re: Philips 4-38a

Post autor: kogigogi » wt, 4 grudnia 2018, 18:46

Musiał bym poszukać , schematu nie mam być może jakieś zdjęcia , poszukam.

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Posty: 9663
Rejestracja: wt, 12 sierpnia 2003, 09:14
Lokalizacja: Otwock
Kontakt:

Re: Philips 4-38a

Post autor: tszczesn » wt, 4 grudnia 2018, 18:52

Schemat do 4-38U jest u mnie na stronie

kogigogi
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 722
Rejestracja: pt, 19 lutego 2016, 21:14
Lokalizacja: Świdnica

Re: Philips 4-38a

Post autor: kogigogi » wt, 4 grudnia 2018, 18:57

No właśnie, miałem to napisać..
http://www.stareradia.pl/firmy/philips.html

Mirabelka
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 206
Rejestracja: sob, 16 stycznia 2016, 22:46
Kontakt:

Re: Philips 4-38a

Post autor: Mirabelka » wt, 4 grudnia 2018, 19:57

No tak, schemat jest. Gapa ze mnie... Ale i tak prędko nie ruszę z naprawą, bo ktoś z zasilacza wydłubał dławik.

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2590
Rejestracja: czw, 2 października 2008, 09:48
Lokalizacja: Kraków

Re: Philips 4-38a

Post autor: zagore1 » pt, 7 grudnia 2018, 11:32

Mam jeszcze pytanie odnośnie elektrolitu przy katodzie ABC1. Czy on jest krytyczny? U mnie nie wygląda za ciekawie, ( częściowo pokryty białym nalotem) ale radio normalnie odbiera...
Załączniki
kond.png
Ludzie dzielą się na tych co posiadają RADMORA 5102 i tych co chcą go posiadać :-)


Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Posty: 9663
Rejestracja: wt, 12 sierpnia 2003, 09:14
Lokalizacja: Otwock
Kontakt:

Re: Philips 4-38a

Post autor: tszczesn » ndz, 9 grudnia 2018, 19:51

Krytyczny nie. Jak radio normalnie odbiera to nie ma co wymieniać. Bez niego spadnie czułość toru m.cz.

ODPOWIEDZ