Nowe stare logo forum :)

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 748
Rejestracja: ndz, 18 września 2005, 18:47
Lokalizacja: Gdynia

Nowe stare logo forum :)

Post autor: ...:::SQL:::... » pn, 13 czerwca 2011, 11:53

Trochę pikseloza nam logo forumowe zżera :roll: Przerobiłem, poprawiłem i oto jest:

207x94Obrazek - preferowane.

170x77Obrazek

170x94Obrazek - wyrównane obszarem przezroczystym do wymiaru.

Pozdrawiam :D
Załączniki
trioda1.png
207x94
(9.8 KiB) Nie pobierany
trioda2.png
170x77
(7.65 KiB) Nie pobierany
trioda3.png
170x94
(7.77 KiB) Nie pobierany
trioda.svg.gz
Plik źródłowy - jak rozszerzenie nie działa zmień na trioda.svgz
(22.8 KiB) Pobrany 114 razy
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 3384
Rejestracja: wt, 8 kwietnia 2003, 07:33
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: gsmok » pn, 13 czerwca 2011, 18:05

Dzięki.
Logo zostało podmienione.



edit. Trocchę zepsułem obrazek przerabiając go na format gif. Czy jest możliwe abyś zrobił ostatnią najmniejszą z prezentowanych wersji ale jako gifa?
Pozdrawiam
GSMOK

Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 748
Rejestracja: ndz, 18 września 2005, 18:47
Lokalizacja: Gdynia

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: ...:::SQL:::... » wt, 14 czerwca 2011, 01:38

Coś spróbowałem zrobić :? Lepsze rezultaty da jedynie nieprzezroczyste logo :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dla chcących wiedzieć więcej: Antyaliasing (wiki.).

Pozdrawiam :D
Załączniki
trioda3.gif
Pierwszy przezroczysty gif
(1.07 KiB) Nie pobierany
trioda3a.gif
Drugi przezroczysty gif
(1.92 KiB) Nie pobierany
trioda4.gif
Gif z tłem
(6.42 KiB) Nie pobierany
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek

zjawisko
500...624 posty
500...624 posty
Posty: 595
Rejestracja: sob, 27 lutego 2010, 00:22

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: zjawisko » wt, 14 czerwca 2011, 13:26

Obrazek po wmontowaniu w nagłówek forum robi się rozmyty; nie wygląda to najlepiej...

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 3384
Rejestracja: wt, 8 kwietnia 2003, 07:33
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: gsmok » śr, 15 czerwca 2011, 16:13

A może dałoby się zrobić obrazek gif, będący mniejszą wersją loga pokazanego przez megabita w tym wątku: viewtopic.php?f=10&t=16565. Kreska jest gruba i gdyby była podobna w mniejszej wersji to logo powinno wyglądać dobrze nawet w wersji przeźroczystego gifa. Problem, że trzeba od razu zrobić rysunek około 200x100pixeli. Próbowałem zmniejszyć istniejącą wersję i robi się kaszana :oops:
Pozdrawiam
GSMOK

Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1836
Rejestracja: ndz, 10 września 2006, 14:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: megabit » śr, 15 czerwca 2011, 16:35

Hm, coś takiego? Niespecjalnie znam się na tajnikach grafiki :? PNG nie może być?

Obrazek
Załączniki
site_logo_vectorized.png
(8.6 KiB) Nie pobierany
Paweł
pgrzesko@gmail.com

µ Ω ± ÷ Π φ Δ Θ Λ Σ Φ Ψ α β ½ ¼ ¾ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠

Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1836
Rejestracja: ndz, 10 września 2006, 14:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: megabit » śr, 15 czerwca 2011, 16:47

O, chyba udało się uzyskać gifa.

Obrazek
Załączniki
site_logo_vectorized.gif
(6.98 KiB) Nie pobierany
Paweł
pgrzesko@gmail.com

µ Ω ± ÷ Π φ Δ Θ Λ Σ Φ Ψ α β ½ ¼ ¾ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 3384
Rejestracja: wt, 8 kwietnia 2003, 07:33
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: gsmok » śr, 15 czerwca 2011, 17:02

Logo jest teraz bardziej czytelne. Dziękuję Kolegom SQL i megabit, dzięki którym forumowe logo zostało zmodyfikowane :) .
Pozdrawiam
GSMOK

Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 639
Rejestracja: pn, 28 lipca 2003, 19:02

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: Wojtek » śr, 15 czerwca 2011, 18:28

A właściwie gdzie to logo jest na forum? Bo ja na stronie głównej forum widzę w lewym górnym rogu takie niby 3 lampy i tyle.
Wojtek

sppp
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 952
Rejestracja: pt, 23 stycznia 2009, 20:18
Lokalizacja: Legionowo

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: sppp » śr, 15 czerwca 2011, 18:29

Nie wiem dlaczego, ale u mnie logo cały czas wygląda nie najlepiej:
Załączniki
Clipboard01.jpg
(32.24 KiB) Nie pobierany
Clipboard02.jpg
(19.5 KiB) Nie pobierany
Pozdrawiam
Sebastian

Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.

Chilihead
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 129
Rejestracja: pn, 30 listopada 2009, 20:39

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: Chilihead » śr, 15 czerwca 2011, 18:31

Widocznie masz ustawiony layout silver pro (czy coś w ten deseń) a on ma inne logo. To jest w wersji podstawowej.
Edit: u mnie tak samo jak u kolegi sppp

sppp
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 952
Rejestracja: pt, 23 stycznia 2009, 20:18
Lokalizacja: Legionowo

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: sppp » śr, 15 czerwca 2011, 18:35

ja mam do wyboru tylko 2 style forum: prosilver i subsilver2. Prosilver to w ogóle jakiś od czapy. Mam ustawione subsilver2 - nie zmieniałem tego od momentu rejestracji. Prosilver odkryłem dzisiaj :D
Pozdrawiam
Sebastian

Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.

Piotrek J.
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 947
Rejestracja: pt, 12 grudnia 2008, 09:34

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: Piotrek J. » śr, 15 czerwca 2011, 18:42

A u mnie jest to nowe. Może wam cache w przeglądarce trzyma starą wersję?

Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów
Posty: 639
Rejestracja: pn, 28 lipca 2003, 19:02

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: Wojtek » śr, 15 czerwca 2011, 18:48

Chilihead pisze:Widocznie masz ustawiony layout silver pro (czy coś w ten deseń) a on ma inne logo. To jest w wersji podstawowej.
Edit: u mnie tak samo jak u kolegi sppp
Miałeś rację, ale tak się przyzwyczaiłem przez tyle lat do starego wyglądu ze przełaczam się z powrotem na poprzedni wygląd :)
Wojtek

Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Posty: 1836
Rejestracja: ndz, 10 września 2006, 14:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Nowe stare logo forum :)

Post autor: megabit » śr, 15 czerwca 2011, 18:54

Piotrek J. pisze:A u mnie jest to nowe. Może wam cache w przeglądarce trzyma starą wersję?
Bardzo prawdopodobne, u mnie po oczyszczeniu cache i ciastek jest już nowe logo.
Paweł
pgrzesko@gmail.com

µ Ω ± ÷ Π φ Δ Θ Λ Σ Φ Ψ α β ½ ¼ ¾ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠

ODPOWIEDZ